Om EkoBokning

EkoBokning.se ger resande möjligheten att själva kompensera för den negativa påverkan på miljön som resandet skapar. För varje hotellnatt som bokas på sidan planterar vi i samarbete med Vi-Skogen ett träd för att resandet till hotellet på så sätt ska vara klimatsmart. Med prisgaranti på över 200.000 hotell världen över, erbjuds även minst lika bra priser och utbud som andra hotellbokningssajter.

”De flesta människor älskar att resa och uppleva nya länder men den moderna människans livsstil har stor negativ inverkan på miljön” säger grundaren av EkoBokning.se Pierre Wiberg. Han ville göra något år detta och det var så idén om ”en natt, ett träd” föddes.

EkoBokning.se har även byggt upp en databas för de hotell som har miljöklassificeringar. Dessa hotell är som regel de som även är trevligast att bo på. Ekobokning.se gör det enkelt att hitta och boka de bästa och mest klimatsmarta hotellen.

“Ekobokning.se vill att människor ska fortsätta att resa och uppleva världen men att man skall kunna göra det med gott samvete. Det är en skön känsla att komma hem från till exempel två veckors semester på ett Ekohotell och gå in på sin profil och se att man planterat 14 träd” säger Pierre Wiberg.